"Support the scene"

-->

19 Nov 2012

Resultat Umeå City Light Jam!

Snö, salt och en herrans massa skottning. Så skulle man kunna summera helgens eskapader på Renmarkstorget i Umeå men samtidigt är det så mycket mer än bara det, så därför får ni här ett något längre referat…

Railjamet lockade under fredagen och lördagen tillsammans mellan 120-130 (!) unika åkare. Det som de möttes av var en snöfylld byggnadsställning som var ca 3m hög och 6m bred och en set-up med en flatrail, ett härligt PVC-rör och en specialbyggd ljusbox!
Fredagen var som sagt en tränings-/inåkningsdag och det pumpades på i parken fram till runt 22.00, därefter var det dax att shapea och salta för att förbereda så gott som möjligt inför lördagens tävling.

När alla anmälningar var mottagna (75 st) så informerades deltagarna om tävlingsupplägget;
Åkarna delades in i 3 grupper (Snowboard åkare, Skidor SR och Skidor Jr + Tjej). Gruppen med snowboardåkare var något större än de två skidgrupperna och fick därför 5 minuter längre på sig i sina heat. Sedan körde alla tre grupper tre heat var (20 minuter för snowboardgruppen, 15 min för de övriga två).

Efter de två första rundorna blev det sedvanlig körv-paus för att få till lite extra energi inför det avslutande heatet samt för att shapea till banan ordentligt.Samtidigt som dagens DJ Alexander Juneblad fortsatta att mixa och bjuda på riktigt skön shred-musik!

Under hela tävlingen så hade vi också besök av SWEF-grundaren Frans Nilsson som agerade speaker, ett uppdrag som han skötte med bravur! Riktigt kul, samtidigt var hans kollega Adam Klingeteg på plats för att fotografera och resultatet av det kommer vi få se under veckan!

Runt 15.00 var sedan alla tävlingsheat över och efter nogrannt övervägande från domarna så kunde till slut pristagarna i de olika klasserna utses! Resultatlistan hittar ni nedanför!

Vi på Moyo vill tacka för en riktigt riktigt kul helg och några speciella tack till UHSK, Liljaskolan, Reidar på Kommunen och framförallt ALLA er åkare som kom!
Awesome! Hoppas att ni hade minst lika kul som vi och som ni säkert vet kör vi i Ö-vik kommande helg, så då öser vi igen!!

 

Bilder från helgen håller på att redigeras i detta nu och kommer att komma upp under veckan!

 

Snowboard senior Snowboard Junior Snowboard Tjej
1. Niklas Lundgren 1. Samuel Millkvist 1. Ylfa Rúnarsdóttir
2. Simon Houlind 2. Robin Edvardsson 2. Linda Tirén
3. Rickard Croy 3. Samuel Johannesson 3. Olivia Nyström
Skidor Senior Skidor Junior Skidor Tjej
1. Toby Jenssen 1. Kevin Häggström 1. Inga Tolocka
2. Matti Pertulla 2. Felix Jäder
3. Dennis Sjölander 3. Eliot Eriksson